Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.

Press Esc to close
Dzisiaj jest:  Sobota, 18 sierpień 2018
www.JARD.pl


Biuro Organizacyjne
tel. 85 662 81 15

Koncesjonariusz:
"JARD" Jarosław Dziemian i Wspólnicy Spółka jawna
Al. Jana Pawła II 54, 15-703 Białystok
NIP: 5423164289
KRS: 0000355044
biuro@jard.pl
  Archiwum imprez
Misrzostwa w jedzeniu kiszki ziemniaczanej na czas
    W niedziele 12 sierpnia przed Klubem Rozrywki Krąg w ramach coniedzielnych jarmarków cudów odbyły się mistrzostwa w jedzeniu kiszki ziemniaczanej na czas. Uczestnicy musieli zjeśc okazałą porcje kiszki ziemniaczanej. Ten typowo podlaski produkt kulinarny cieszył się tradycyjnie bardzo dużym zainteresowanie kupujących.
     W trakcie Jarmarku Cudów 12 sierpnia przed Klubem Rozrywki Krąg odbył sie Dzień Kiszki Ziemniaczanej. Jedną z atrakcji było jedzenie kiszki ziemniaczanej na czas.
     Każdy z uczestników musiał zjeść w jak najkrótszym czasie kilogram aromatycznej kiszki. Obfite porcje nie zniechęciły uczestników.
     Najlepszy w tej konkurencji okazał się Bogusław Kupczewski.
     Podczas jarmarku nie tylko odważni amatorzy tego regionalnego dania mogli go skosztować. Wszyscy przybyli do Klubu Rozrywki Krąg mieli również możliwośc kupić Kiszkę z różnymi dodatkami w promocyjnej cenie.
     Najwiekszym zainteresowaniem cieszyła się kiszka z koperkiem i oczywiście ta robiona według tradycyjnej receptury.
     Równie dużym powodzeniem wśród osób przybyłych do Klubu Rozrywki Krąg cieszyła się kiszka z grila.
     Degustacja tego podlaskiego specjału nie była jedyną atrakcją tego dnia. Równolegle z zawodami w jedzeniu kiszki na czas odbywały sie zmagania z cyklu zostań Zostań Ronaldinio Podlasia.
Wykorzystywanie materiałów i treści publikowanych na witrynie www.jard.pl bez zgody właściciela jest zabronione.
Copyright © 2001-2006 P.W. Jard. Idea, GFX & code by _duszek
All rights reserved.