Strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.

Press Esc to close
Dzisiaj jest:  Poniedziałek, 21 sierpień 2017
Ilość odwiedzin:  1153815
www.JARD.pl

Do NOWEGO ROKU z JARDem zostało:



Posłuchaj
Radio JARD
89,2 FM


Radio JARD 2
dziecięco - młodzieżowe
103,9 FM


Menu
Obejrzyj
Tak o nas piszą

Galeria
Tomasza
Brańskiego


Lokalne Telewizje
w Polsce
Posiadasz grupę inwalidzką?
Jesteś solidnym pracownikiem?

Zgłoś się lub zadzwoń 85 662-81-06
do działu kadr firmy Jard!


DAMY CI PRACĘ



Las Piramides

Pracownicy firmy
JARD
na Tenerifie


Impreza
na Tenerifie


Żuki - KLIKNIJ! Żuki

Piosenka
"Moje miasto
to Białystok"








Zapraszamy do współpracy i wymiany informacji.

Gazety
Gazeta współczesna
Kurier Poranny
Gazeta.pl - Białystok

Media
Radio Białystok
TVP Białystok

Portale
Białystok Jard
Wrota Podlasia

  Archiwum imprez
poniedziałek, 05.11.2007
    Czy można długo zastanawiać się nad najbardziej znanym i popularnym polskim daniem? Odpowiedź jest chyba oczywista - to naturalnie bigos, tradycyjny specjał kuchni staropolskiej.
     Prawdziwy bigos to dużo więcej niż resztki wędlin z kapustą. W każdej kuchni przyrządza się go nieco inaczej, czasami w jego skład wchodzi jedynie kapusta kiszona a czasami, chyba dużo częściej, kapusta mieszana. Można również przygotowywać bigos jedynie za słodkiej kapusty, należy dodać wówczas kwaśne jabłka dla poprawienia smaku.
     ęłęóMięsa dodawane do bigosu to głównie różne pieczenie, na przykład cielęca, wieprzowa, drób pieczony i różnego rodzaju wędliny. Im więcej gatunków mięsa zawiera bigos, tym jest lepszy. Nie należy również zapominać o przyprawach, które doskonale podnoszą smak bigosu. Na ogół dodaje się listki laurowe, ziele angielskie, majeranek i suszone grzybki ale są też osoby, które nie wyobrażają sobie tej potrawy bez śliwek lub powideł śliwkowych. Czasami spotyka się również dodatek w postaci rodzynek. Bigos to pole do popisów kulinarnych dla każdego, można eksperymentować z doborem składników i proporcjami miedzy nimi.
     A już w najbliższą niedzielę, 11 listopada jarmark cudów w hali namiotowej przed klubem rozrywki "Krąg" będzie połączony z Dniem śledzia.
Wykorzystywanie materiałów i treści publikowanych na witrynie www.jard.pl bez zgody właściciela jest zabronione.
Copyright © 2001-2006 P.W. Jard. Idea, GFX & code by _duszek
All rights reserved.